Fylle- & pladderavdelningar på flyget nu! & Foo Fighters

Enligt en undersökning (se här) uppgav hälften av flygpassagerarna att de gärna vill ta bort alkoholserveringen på flygplan. Man kan misstänka att de som deltog i sonderingen plockats ut från någon nykterhetsorganisations medlemslista samt kabinpersonalens fackförening, men i alla fall: fulla dumhuvuden är ett problem på flyget. Värst är, förstås, när piloterna hinkat, vilket, bevisligen, händer med jämna mellan rum – här drar sig vinifierat, ofrivilligt, till minnes en upplevelserik resa

Som vore det igår

Som vore det igår

från Kiev till Simferopol anno 1993, då flygvärdinnan bar in en bricka med ett helrör vodka och två vanliga dricksglas till cockpit, övriga resenärer fick något slags rosenvatten att stilla sina oroliga sinnen med -, men det är inte kul att, särskilt inte på en långflygning, hamna intill en pladdrande, inte sällan nervös och/eller skrytsam, fyllbult som stinker sprit redan före take off. Men att förbjuda alkohol på flyget? Huvudlöst förslag! vinifierat kräver förbud mot alkoholfria flyg! Möjligen kan man av flygbolagen kräva ett bättre utbud. Å andra sidan tillhör gissningsvis kring 90 procent av dem som blir fulla på planet gruppen ”fest- och missbrukarkonsumenter”, alltså sådana som i stort inte bryr sig om huruvida vinet är drickbart eller inte så länge det sätter snurr på skallen. Till poängen: inför särskilda fylleavdelningar eller snarare fylle-, skryt och pladderklasser på planen. Den som vet att den vill sitta och supa och/eller skryta och/eller vara nervös och/eller oombedd berätta sitt livs patetiska historia för sin granne, bokar sig här och för att verkligen komma till rätta med problemet med av sig själva uppfyllda tjatmorbröder och, i förekommande fall, tjatmostrar, kan flygbolagen ges möjlighet att tvångsförflytta störande pösmunkar till denna avdelning. Foo Fighters lär oss flyga.

4 svar på ”Fylle- & pladderavdelningar på flyget nu! & Foo Fighters

 1. Om man skulle få ”fylla” på med lite ”gnäll” skulle det vara att alla flyg med ”servering” höll en viss ”kvalitetsnivå” – på vin alltså. Är ingen erfaren resenär men har inte sett nåt av värde att fylla strupen med på nåt flyg – inte ens på ”utrikesflygen” – dricker hellre mineralvatten (detta inkluderar glasen som serveras – som gjorda för ”skräp”). Får en känsla att alkohol och gemenskap prioriteras före kvalitet?!

  • Sant, nivån på utbudet på vissa flyg är så mediokert att det lika gärna kan kvitta – även här har vi don quijotar en väderkvarn att slåss mot: stoppa de orättvisa skräpvinerna på flygplanen.

 2. Vilket får mig att helt apropå, givetvis, dra mig till minnes Rune och hans lilla samlarhobby:
  http://www.sicksack.com/

  Vid lusläsning kan man lära sig att de flesta barfbagarna har samma storlek, med ett, stort, undantag. Finnair´s flight från Moskva till Helsinki på fredagkvällen. Då laddar Finnair kabinen med en dubbelt så stor artikel.
  Vad detta nu kan betyda…

  • Haha, ja det är intressant att utbudet mm kan variera en hel del mellan de olika flighterna, destinationerna och veckodagarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *