Grekland tvålar till oss

En vänligt sinnad HR har tagit del av vinifierats tillkortakommanden i världens duschkabiner och då särskilt med de tvålar hotellen plägar tillhandahålla sina gäster. För att göra en lång historia kort försåg HR:n vinfierat med några påstått högkvalitativa tvålar från Grekland, tvålar som skulle få vinifierat att inse hur stor skillnad det faktiskt är på tvål och tvål. Om man får tro HR:n är merparten av dagens tvålprodukter, flytande som fasta, av undermålig kvalitet och vi borde alla rikta blickarna mot Grekland, som inte bara bjuder oss på underskattat vin och finfina oliver utan också vad som kan vara världens bästaKnossos tvålar, i det här fallet, Knossos, gjorda av 80-84 % olivolja, lite havssalt och vatten. Det glycerin som finns bildas under uppvärmningen av olivoljan. Enligt uppgift måste olivoljan vara av högsta klass och helt ren. Noterbart är att det, enligt vår sakkunnige ciceron, inte går att ha mer än cirka 84 % olivolja om allt inte ska bli en kladdig sörja. Hundraprocentiga olivtvålar är alltså en bluff och, ja, tänker man efter skulle en sådan tvål bestå av olivolja och då kan man lika gärna tvätta sig i lite dito. Det som imponerar med de här grekiska supertvålarna är att de kan användas till det mesta – påminner i det fallet lite om arméns gamla salva som dög till allt utom att skjuta fienden – som tvätt av kropp, hår och kläder, dessutom påstås den effektivt kunna rengöra feta grillytor, golv och annat. vinifierat har inte kunnat göra en så omfattande test av tvålarna, men det som står klart är att de fungerar fantastiskt bra för rengöring av kropp och hår. Det där sistnämnda är det som överraskar. Normalt brukar håret bli ganska konstigt om man hugger hotellets hårdtvål och kör en vända på skulten, så icke här, faktum är att håret verkar må bättre än på länge och dessutom slipper man doften av ammoniak som förfärande många schampoprodukter har en ovana att sprida i duschkabinen. Japp, vakna HR har förstått: vinifierat rekommenderar Knossos olivtvålar, läs mer här, finns i välsorterade tvålaffärer i Sverige. Tvålmusik och rengörande musik.

5 svar på ”Grekland tvålar till oss

 1. Vi kan väl säga att jag är lika nöjd med Thea´s som du är med mina tvålar:)

  Alltid trevligt att göra folk nöjda.
  Då jag importerar tvålarna själv och har återförsäljare vill jag inte här göra reklam för min egen firma utan hellre låter köpsugna läsare vända sig till
  http://www.dittochdatt.com/

  Grekland behöver oss mer än någonsin!
  Vi behöver alltid tvålar, fetaost, oliver, olivolja, ouzo, bra fotboll, passion, värme, stifado osv osv

  • Hear hear, Greklands sak är vår och om det räcker med att pimpla ouzo, äta oliver och fetaost och tvåla in sig så kan vi göra mycket – alldeles bortsett från det självklara att turista i landet.

 2. ..och att inte turista via ”all inclusive”. Oavsett ort och land så får massor av lokala näringsidkare lägga ner sin verksamhet för massor av turister inte tar ett steg utanför sin ”all inclusive” gräns.

  Alla varken kan eller vill åka till Grekland men det näst bästa är ändå att avnjuta ett glas Ouzu eller Metaxa i svenskt ösregn:)

 3. Hear, hear…
  Förbud mot ”all inclusive” måste vara bland det bästa man kan göra för grekisk restaurangnäring.
  Att dessutom beställa, och konsumera Metaxa är i helt rätt riktning. För att komma åt de lite vassare varianterna måste man dock ta sig till Danmark. Men det är ju trevligt där också.
  Självklart måste vi stötta grekerna så gott vi kan säger jag som hade förmånen att tjänstgöra på de egeiska öarna under ungdomsåren. Bättre har jag sällan mått…
  Kanske ska man köpa sig en liten stuga på lämplig ö?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *