Dan före dan före dan före Vinets Dag 2014 & St Vincent spelar för oss

Vinets Dag instiftades förra året som en manifestation för Vinet och dess plats både i (kultur)historien och på dagens matbord. Tanken är att alla som arbetar med vin eller bara älskar vin, ska göra något extra vinigt av den 22:a januari, Sankt Vincents, vinodlarnas skyddshelgon, dag. Att alla HR öppnar en särdeles god flaska just den dagen ochSt Vincent försöker bjuda så lite som möjligt av den är en självklarhet, likaså att alla krogar och barer med självaktning ser till att framhålla att det är Vinets Dag både på sina svarta tavlor och genom extravaganta erbjudanden om glasvis finvin. Och ni som ägnar er åt att blindprova vin och på riktigt tycker det är kul, ja ni kanske till och med tror att ni är bra på det, varför inte kolla med Munskänkarnas kansli om det fortfarande går att anmäla sig till historiens första SM i blindprovning, som går av stapeln på onsdag. Bara en sådan sak. Har någon av er möjlighet att komma till Ästad Gård utanför Varberg firas dagen rejält där med föredrag om mat och vin, minivinmässa, förevisning av gårdens urläckra vinkällare, föredrag om Rioja och en del annat samt, sist men inte minst, en winemaker’s dinner på kvällen inriktad på Rioja och med besök av bland annat Miguel Merino från Bodega Miguel Merino. Innan vi rundar av med lite lämplig musik – från St Vincent så klart! – vill vinifierat utslunga en förbannelse över er som inte gör något vinigt av Vinets Dag: ve er avhållsamhetens kollaboratörer! St Vincent. St Vincent ”Live”.

3 svar på ”Dan före dan före dan före Vinets Dag 2014 & St Vincent spelar för oss

  1. Har fått tips till @LarsTorstenson twitter att Burgundy i Stockholm serverar glasvis vin från 20 sek på onsdag och 19Glas, som inte vill vara sämre, serverar göasvis vin från 19 sek. Rykten talar också om att Sturehof och många andra också kommer att ha en del kul erbjudanden. M a o lär en hel del hända på era favoritvinbarer på onsdag, och inte bara i Stockholm, så ge er ut och drick finvin dagen till ära!

    • Fler tips: glasvis specialerbjudanden dagen till ära på Strike i Västerås och Upstairs/Sir Winston i Östersund.

  2. Pingback: 22 januari är vinets dag! | Vintomas blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *